latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:46 | Аутор: СРНА

Житопромет: Пољопривредници да одлуче желе ли новац или пшеницу

Управни одбор бијељинског "Житопромета" позвао је данас пољопривредне произвођаче да се до суботе, 13. октобра, изјасне да ли желе да наплате или преузму овогодишњи род своје пшенице што је предвиђено договором са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.
Житопромет - Фото: РТРС
ЖитопрометФото: РТРС

Из ове млинско-прерађивачке куће подсјећају пољопривредне произвођаче који желе да преузму своју пшеницу да су, као и претходних година, дужни да плате трошкове складиштења и сушења, гдје је то било потребно.

"Молимо све пољопривредне произвођаче да поштују дати рок, јер ће се након тога сматрати да су сагласни да наплате пшеницу од Министарства", наводи се у саопштењу из "Житопромета".

Пољопривредни произвођачи могу да се јаве од 08.00 до 15.00 часова у просторије "Житопромета".

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић разговарали су 4. октобра у Бијељини са радницима и руководством "Житопромета" и обећали да ће држава преузети исплату 6.000 тона пшенице домаћим произвођачима која је ускладиштена у овом предузећу.

Биће потребно 1,8 милиона КМ за 1.100 семберских ратара, а пшеница остаје у силосима "Житопромета" за даљу прераду и омогућава наставак рада ове фирме.