latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Тумбаковић: Браћа по крви, али побједа је увијек слатка!

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Љубиша Тумбаковић рекао је да утакмицу против Србије у Лиги нација доживљава као братску, али и да жели да побједи.
Љубиша Тумбаковић - Фото: Getty Images
Љубиша ТумбаковићФото: Getty Images

"Ова утакмица је почела да се игра када су извучене групе. Ако нешто нисмо желили да се догоди то је да играмо једни против других. И ми и они. Али ето, играмо... Желим да се понашам као професионалац, да играмо такмичарску утакмицу, али са друге стране пријатељску, братску... Наравно, нема тог тренера који не жели побједу. Тако ћу се понашати, али у оквиру спортских граница", рекао је Тумбаковић.

Он је додао да је одсуство Александра Коларова и Немање Матића хендикеп за Србију, али да њихове замјене доносе нову енергију и младост.

"Србија има избор играча који могу да донесу квалитет, можда не толики као њих двојица што имају, али довољан. Много већи хендикеп је нама што не игра Савић, или да, не дај Боже, не игра Јоветић", навео је бивши тренер Партизана.

Тумбаковић је подсјетио да је четири године тренирао селектора Србије Младена Крстајића и да је утицао на његов развој.

"Упоран је, вриједан, има спортску интелигенцију, било је лијепо радити са њим. Сад је селектор, колега, сјајан је човјек и очекујем да буде сјајан тренер".

Најбољи црногорски фудбалер Стеван Јоветић, који је поникао у Партизану, опоравио се од повреде и спреман је за утакмицу.

"Ишчекујемо ову утакмицу дуго, даћемо све од себе да се представимо у правом свијетлу. У репрезентацији Србије имам много другова, биће помало необично. Биће прави спектакл, права посластица за навијаче", рекао је Јоветић.

О Србији има високо мишљење, али нападач Монака истиче да је најважније да Црна Гора буде на високом нивоу.

"Србија је одлична репрезентација са много добрих играча. Не бих издвајао никога, знамо о њима све. Не придајем толико велику пажњу противнику, мислим да смо ми најбитнији. Ако смо ми прави, имамо велике шансе да направимо резултат", закључио је он, уз констатацију да су предности домаћин навијачи и атмосфера у Подгорици.

Утакмица између Црне Горе и Србије игра се сутра од 20.45.