latinica  ћирилица
10/10/2018 |  17:52 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Стевандић: Опозиција изазива кризу због изборног пораза

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да странке Савеза за побједу желе да изазову кризу због тога што им изборни резултати не иду у прилог.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

Стевандић каже да странке СзП нису имале снаге да поднесу пораз.

"Ако је до сада и било сумње да постоји неко менторство над овим послом, онда се сада може видјети да је то идентично догађањима у Украјини, Грузији, Македонији и другим земљама", рекао је Стевандић Срни.

Према његовим ријечима, примјетно је да су партије СзП послале потпуно различите коментаре од оних које су данас изнијели њихови лидери на конференцији за новинаре у Бањалуци.

"Поготово су различите поруке послали Здравко Крсмановић, Милован Бјелица и Обрен Петровић и веома је чудно да су се одједном странке нашле на заједничком путу непризнавања резултата општих избора и продужавања кризе. Као да је одједном неки ментор одлучио да сви заједно наступају, без обзира на вољу њиховог чланства", нагласио је Стевандић.

Он је изразио наду да ће се сви дозвати памети и радити у интересу Републике Српске.

"Шта год ко одлучио први интерес је мир и стабилност Српске. Нико није добио ниједан глас од народа за пројекат ширења немира и дестабилизације Српске. Ако би се колеге из СзП-а одлучиле за те пројекте, они не би изневјерили само Српску, већ и своје бираче који су их покушали изабрати на власт, а не да праве инциденте", истакао је Стевандић, који је и лидер Уједињене Српске.

Коментаришући то што се кандидати СзП-а за предсједника Српске Вукота Говедарица и за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић нису одазвали позиву предсједника Републике Српске Милорада Додика на разговор, Стевандић је рекао да је тај Додиков потез био најпристојнији државнички гест, а да је непристојно што су они то одбили.