latinica  ћирилица
10/10/2018 |  21:32 | Аутор: СРНА

Наредне седмице међународни богословски скуп у Ист. Сарајеву

У Источном Сарајеву ће од 18. до 20. октобра бити одржан међународни научни богословски скуп под називом "Свети Јован Златоусти данас", најављено је из Митрополије дабробосанске.
Сједиште Републике Српске у Источном Сарајеву - Фото: klix.ba
Сједиште Републике Српске у Источном СарајевуФото: klix.ba

Организатори су Митрополија дабробосанска и Православни богословски факултет Светог Василија Острошког Универзитета у Источном Сарајеву, а повод за организовање симпозијума је 1610 година од упокојења Светог Јована Златоустог.

Научни одбор скупа чине Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Његово преосвештенство епископ бачки Иринеј, академици Бранко Летић и Предраг Пузовић и проректор Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Бокоњић.

Симпозијум ће бити отворен 18. октобра у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву са почетком у 18.00 часова.

Скуп ће бити реализован у шест сесија, презентација закључака предвиђена је за 20. октобар у 17.45 часова, док је затварање планирано за 18.30 часова.

У недјељу, 21. октобра, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву биће служена Света архијерејска литургија у 9.00 часова.