latinica  ћирилица
10/10/2018 |  23:19 ⇒ 23:21 | Аутор: РТС

Звезда "преживјела" Монако и уписала другу побједу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Монака са 66:63 у мечу другог кола Еврокупа.
Кошаркаши Звезде (фото:б92) -
Кошаркаши Звезде (фото:б92)

Звезда је уписала побједу на тешком гостовању у Монте Карлу, упркос томе што српски представник није бриљирао током меча.

Веома тврда и чудна утакмица одиграна је у Монаку, са малим бројем поена и са два прекида због техничких проблема у дворани са семафором, сатом и статистиком.

Меч је почео тако што у прва два минута нису виђени поени, Монако је повео са 4:0, након чега је Звезда заиграла боље и направила серију од 17:2 и прву четвртину завршила резултатом 17:6. Кикановић је постигао све поене за домаћу екипу у првој четвртини.

Звездини проблеми почели су у другој и дијелом треће четвртине, када су црвено-бијели имали великих потешкоћа у нападу, чак и са линије за слободна бацања, дуг период празног хода, што је Монако користио да смањи предност.

У трећој четвртини Монако је играо боље и успио да дође до 11 поена предности.

Ипак, домаћа екипа није успјела да одржи ту предност, па је Звезда успјела да веже неколико добрих одбрана и поена и да се резултатски врати у меч.

Неријешено и неизвјесно је било у посљедња два минута, а меч је "преломио" напад Звезде у којем су промашили три тројке, али и ухватили два офанзивна скока. Лопта је дошла до Регланда, који је био прецизан за три поена.

Након тога услиједила су и два слободна бацања америчког плејмејкера за предност Звезде од пет поена, што противник није успио у кратком временском периоду да сустигне.

Најефикаснији у Звезди били су Регланд и Перпероглу са по 13 поена, док је Кикановић предводио Монако са 22.

Звезда је уписала другу побједу у Еврокупу, пошто је у првом колу савладала Улм код куће.

У наредном колу црвено-бијели играју против Андоре у дворани "Александар Николић" 16. октобра.