latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:41 | Аутор: СРНА

Павловић: Апсурдно да ми приписују гласове, одустао сам од кандидатуре

Независни кандидат за предсједника Републике Српске на посљедњим изборима Војин Павловић рекао је данас да одбацује сваку повезаност његовог имена са изборним процесом и наводним преварама и крађом гласова, подсјећајући да је 10 дана пред изборе, 28. септембра, јавно одустао од кандидатуре и позвао бираче да гласају за кандидата СНСД-а Жељку Цвијановић.
Братунац - Војин Павловић - Фото: СРНА
Братунац - Војин ПавловићФото: СРНА

"Изненађен сам јучерашњом информацијом да сам у неком селу код Лопара добио 116 гласова. Одустао сам од кандидатуре, у Лопарама не познајем никог, нисам водио никакву кампању и није ми познато шта се десило на том биралишту", појаснио је Павловић новинарима у Братунцу.

Он је позвао Централну изборну комисију /ЦИК/ БиХ, тужилаштво и полицију да испитају о чему је ријеч и да буду санкционисани сви који су неодговорно обављали дужност на дан избора, кршећи изборна правила.

Павловић сматра да није логично да њему буду приписани гласови Цвијановићеве када је он подржавао њену кандидатуру, те упитао зашто нису приписани њеном противкандидату из Савеза за побједу Вукоти Говедарици из СДС-а.

"Ријеч је о некој нелогичности или нечијој злој намјери. Очекујем да ЦИК провјери и утврди истинитост те тврдње и реагује у складу са законом", рекао је Павловић.