latinica  ћирилица
12/10/2018 |  08:45 | Аутор: СРНА

Могућ састанак Путина и Трампа 11. новембра

Руски и амерички предсједници Владимир Путин и Доналд Трамп могли би да се састану у Паризу 11. новембра уколико обојица буду присуствовала комеморацији поводом завршетка Првог свјетског рата, јавила је агенција РИА позивајући се на руско Министарство спољних послова.
Путин и Трамп (Фото: Russia Today) -
Путин и Трамп (Фото: Russia Today)

Русија је отворена за дијалог и спремна је да размотри вријеме и мјесто могућег састанка двојице лидера уколико је и Вашингтон заинтересован, наводи се у саопштењу.

Истовремено, шеф руског одјељења за Сјеверну Америку Георги Борисенко изјавио је да је Русија понудила Америци потписивање споразума о немијешању у унутрашње послове друге стране, али да Вашингтон то игнорише и одбацује.

Борисенко је рекао да је Москва упутила сличан приједлог Вашингтону још у јуну, прије самита Путина и Трампа у Хелсинкију.

"Послали смо нацрт таквог писма америчким колегама како би могли да га размотре. САД су то одбациле. Спремни смо да им дамо писане гаранције у било ком тренутку, али америчка страна не показује да је заинтересована", изјавио је руски званичник "Спутњику".