latinica  ћирилица
13/10/2018 |  11:26 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Међународни конгрес доктора стоматологије у Фочи

Резултати најновијих истраживања, искуства у пракси, размјена знања у превенцији и лијечењу зуба теме су којима ће се бавити стоматолози из Српске, Федерације БиХ и земаља у окружењу на Међународном конгресу доктора стоматологије у Фочи.

О здрављу уста и зуба потребно је мислити од дјетињства. Због пропуста стоматолошки протетичари у Српској имају много посла.

У Српској у јавном и приватном сектору о здрављу зуба брине 1.100 стоматолога. Истичу да је неоходно да Фонд здравственог осигурања почне сносити трошкове лијечења зуба и у приватном сектору.

"Надамо се да ћемо у неком наредном периоду запошљавати младе са бироа", рекао је предсједник Коморе доктора стоматологије Српске Младен Мишљанић.

О овој, али и о ускопрофилисаним стоматолошким темама бројни одговори на конгресу.

"Надам се да ћемо ми као предавачи дати одговоре", рекла је професорица Стоматологије из Скопља Соња Апостолска. 

Првом међународном конгресу претходило је осам Симпозијума доктора стоматологије Републике Српске.

Помоћник декана Медицинског факултета Фоча за Студијски програм Стоматологија Никола Стојановић је навео да је на конгресу пријављено 47 радова. 

На Првом конгресу који организују Медицински факултет у Фочи и Комора доктора стоматологије Српске учествује више од 100 стоматолога различитих специјалности.