latinica  ћирилица
13/10/2018 |  16:15 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Прва лига Републике Српске: Слога пала у Јањи, лудница на "Предграђу"!

Утакмицама 10. кола настављен је шампионат Прве лиге Републике Српске, а у дербију кола у обрачуну семберских ривала, Подриње је салвадало Слогу (1:0).
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Иако пласман на табели није указивао на тако нешто, поготком Ракића још у првом полувремену, домаћин је дошао до три вриједна бода који су их одвојила од доњег дијела табеле.

Најузбудљивији меч одигран је у Бањалуци, гдје је Жељезничар Спорт терам послије великог преокрета савладао Козару (4:3). Гости из Градишке на полувремену водили су 1:3, и чинило се да три бода нису упитна, али млади тим Зорана Ћургуза однио је побједу. Сва четири поготка (Марковић 2, Билал и Ружичић) постигли су фудбалери који још увијек нису пунољетни, или су напунили тек 18 година!

У Дервенти у дуелу Текстилаца и Дрине није било голова, баш као и у Модричи гдје су снаге одмјерили Алфа и Славија. З анијансу узбудљивије било је у Приједору гдје су Рудар и Слобода такође ремизирали, али резултатом 1:1.

Резултати 10. кола:

 Бањалука: Жељезничар Спорт теам - Козара 4:3 (Марковић 2, Билал, Ружичић - Новаковић, Лолић, Глишић)

Дервента: Текстилац - Дрина 0:0

Јања: Подриње - Слога (ГЦ) 1:0 (Ракић)

Приједор: Рудар Приједор - Слобода (МГ) 1:1 (Гаврановић - Адм. Љутић)

Модрича: Алфа Модрича - Славија 0:0

Бањалука: Борац (БЛ) - Сутјеска (игра се у уторак 16. октобра).

Пласман: Борац (БЛ) 23, Слога (ГЦ) 22, Жељезничар СТ 14, Алфа Модрича 14, Славија 14, Сутјеска 13,  Рудар ПД 13,  Козара 13, Подриње 12,Текстилац 11, Слобода (МГ) 9, Дрина 3.