latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:06 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

"Права Црна Гора": Патријарх Иринеј је добродошао у Црну Гору

Његова светост патријарх српски Иринеј је добродошао у Црну Гору код овдашњег народа, а мање је битно што није добродошао у врху власти, која ову земљу жели да отргне од сопственог бића, поручено је из странке "Права Црна Гора".
Патријарх Иринеј - Фото: РТРС
Патријарх ИринејФото: РТРС

"Политика званичне црногорске власти, којом се ствара атмосфера шиканирања првог човјека Српске православне цркве, патријарха Иринеја, је антисрпска, антицрногорска и антицивилизацијска. Осим тога, служи учвршћивању власти јер се константно продубљују подјеле међу православним народом", наводе из "Праве Црне Горе".

Ова странка наводи да црногорска власт проблематизује улазак патријарха у Црну Гору "док бјелосвјетски и локални криминалци и тајкуни несметано прелазе границу, неријетко дочекани почастима".

"`Права Црна Гора` сматра да је власт у Подгорици добила задатак да до краја `украјинизује` Црну Гору, па је тако логично да се баца камењем на патријарха и СПЦ. Истинска већинска Црна Гора и те како жели најбоље односе са Србијом и Српском православном црквом", наводи се у саопштењу.

У овој странци указују да истраживања јавног мњења показују да СПЦ ужива огромно повјерење народа, више од 70 одсто, те да је то "најбоља порука патријарху да је добродошао".

Из Управе полиције је раније данас потврђено да ће патријарху Иринеју бити дозвољен улазак у Црну Гору.

Лист "Побједа" је данас, позивајући се на изјаву високог полицијског званичника, јавила да патријарху Иринеју, ипак, неће бити дозвољен прелазак црногорске границе.