latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:54 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Мирне мреже у Букурешту!

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је неријешено са Румунијом одигравши у Букурешту без голова (0:0) у мечу 4. кола лиге Ц "Лиге нација". Прилику утакмице за "орлове" пропустио Тадић у 44. минуту када је промашио казнени ударац.
(Фото:Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda) -
(Фото:Tanjug / (AP Photo/Vadim Ghirda)

Овим бодом Србија је остала на првој позицији са осам бодова, Румунија има два бода мање, па изабраници селектора Младена Крстајића у последње двије утакмице (Литванија и Црна Гора) улазе са великом приликом да освоје прво мјесто и пласман у лигу Б, али и остану у трци за пласманом на Еуро 2020. године.

Прву праву прилику за Србију пропустио је Митровић у 20. минуту, када је након одличне лопте Милинковића кренуо сам према голу Румуна, услиједио је ударац са 16 метара, али лопта завршава поред гола.

Осам минута касније домаћин узвраћа из слободног ударца преко Марина, али Рајковић крајњим напором избацује лопту у корнер.

Играо се 39. минут када је Србија могла доћи у водство. Радоњић је прошао у свом стилу, упути центаршут на пет метара, Гаћиновић уклизује, али лопта завршава неколико центиметара поред гола Татарашауна.

У 44. минуту пенал за Србију и црвени картон Тамашу, након опасне игре ђоном над Гаћиновићем. Ударац са 11 метара ввеома траљаво је извео Тадић, и лопта одлази високо преко гола.

И у наставку меча Србија је била агилнија, опаснија, вјешто користећи играча више. На прву прилику челако се до 56. минута, али након велие гужве у петерцу Румуна, Радоњићев покушај завршава у блоку, да би у контранападу домаћина Рајковић морао истрчавати ван 16 метара, али на његову срећу све се завршило добро по тим Србије.

У 67. минуту Митровић се нашао два пута у прилици. Прво је одлично шутирао са дистанце, али голман брани, да би у наставку акцијуе био највиши у скоку, али главом шаље лопту преко гола. Пет минута касније поново Митровић, поново ударац главом, овај пут фантастично брани Татарашаун. Митровић је коначно погодио у 85. минуту, али нажалост из недозвољене позиције, па је а семафору остао онај најнепопуларнији резултат 0:0.

Румуни пјевали "Косово је Србија"

Навијачи Румуније током утакмице неколико пута су скандирали "Косово је Србија". 
Двије групе навијача више пута током првог полувремена послали су ову поруку уз бурне аплаузе са трибина, посебно од малобројних српских навијача.