latinica  ћирилица
14/10/2018 |  18:08 | Аутор: БЕТА

Терзић: А, сад по медаљу!

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да су шансе његове екипе за пласман међу најбоље четири на Свјетском првенству велике.
Зоран Терзић - Фото: РТС
Зоран ТерзићФото: РТС

-Наше шансе за улазак у полуфинале су сада велике јер би невјероватно било да Јапан побиједи Италију 3:0, а да ми послије изгубимо од Италије 3:0 - рекао је Терзић.

Женска одбојкашка репрезентација Србије забиљежила је данас максималну победу на старту Групе Г треће фазе Свјетског првенства у Јапану. Србија је у Нагоји победила Јапан са 3:0 (25:19, 25:18, 25:23), послије 90 минута игре.

Србији је за пласман у полуфинале Свјетског првенства потребан један сет против Италије у уторак.

-Без обзира на то, требало би да престанемо да размишљамо о томе да смо се квалификовали и да сад можемо лагано да се спремамо за полуфинале. Направили смо себи већ мали проблем с тим што смо ове двије утакмице у групи играли како смо играли, управо због тога што су сви већ били главом на фајнал-сиксу. Сад је вријеме да се екипа диже из утакмице у утакмицу, да играмо све боље и боље и да једноставно будемо све јачи у сваком смислу - рекао је Терзић.

Говорећи о данашњем мечу против Јапана, Терзић је навео да је "утакмица била добра већим дијелом".

-Први и други сет смо до неког двадесетог поена играли практично без грешака, врло лако добијали, водили по десетак поена разлике. Онда смо, и у првом и у другом сету, пред крај пустили Јапан да се враћа у игру што је заиста незамисливо кад се игра против њих. Хиљаду пута смо играли, знамо како се понашају и играју ако их не 'газиш' од почетка до краја, ако им даш шансу, они то врло добро знају да искористе - рекао је Терзић.

-У трећем сету су за мало у томе успјели. Један необичан поен који је освојио наш либеро је практично окренуо тај сет и успјели смо након тога да на сервис Милене Рашић освојимо неколико поена заредом и да дођемо до побједе од 3:0 која нам много значи - додао је селектор Србије.

Одбојкашице Србије су у понедељка слободне, а у уторак ће играти против Италије од 9.10.