latinica  ћирилица
14/10/2018 |  18:28 | Аутор: СРНА

Рунић побједник Михољданског турнира у Петрову

Интермајстор Зоран Рунић из Бијељине побједио је на традиционалном 23. Михољданском шаховском турниру одиграном данас у Петрову, који је организован у оквиру обиљежавања Дана општине - Михољдана.
Шах - Фото: илустрација
ШахФото: илустрација

Друго и треће мјесто освојили су Далибор Стојановић из Бијељине, односно Сретен Јевтић из Добоја. Четврто мјесто је заузео Саша Петровић из Бијељине.

Новчане награде уручене су Драгославу Цвјетиновићу и Урошу Лаловићу из Бијељине као најмлађим учесницима, а Анастасији Стокић и Ђурђици Козомара као најбољим кадеткињама из Теслића.

Новчана награда уручена је и Марку Липовцу из Теслића као најбољем кадету, те Невену Алексићу као најбоље пласираном домаћем шахисти.

На турниру је учествовало 32 шахиста из Петрова, Добоја, Теслића и Бијељине. играло се седам кола по Швајцарском систему, с темпом игре 15 минута по играчу.

-Посебно задовољство нам је што су на турнир дошли олимијски репрезентативац, велемајстор Далибор Стојановић, интермајстор Зоран Рунић, ФИДЕ мајстор Ненад Пурић и међународни шаховски судија, члан Извршног одбора Шаховског савеза Републике Српске Владо Стојановић - рекао је на отварању турнира Жељко Петковић, предсједник Шаховског клуба "Озрен" Петрово.

Турнир је свечано отворио начелник општине Петрово Озрен Петковић, који је и покровитељ турнира.

-Организаторима и учесницима турнира захваљујем што су и они, овим традиционалним турниром, дали свој допринос у обиљежавању Михољдана - Дана и Крсне славе наше општине - рекао је Петковић.

Шаховски клуб "Озрен" Петрово основан је 1957. године и тренутно броји 12 чланова.

Општина Петрово обиљежила је у петак, 12. октобра, Михољдан - Дан и крсну славу ове локалне заједнице.

Михољско љето у Петрову биће завршено у недјељу, 21. октобра, симболичним преласком у јесен, када ће на Тргу Немањића бити одржана манифестација Озренска јесен.

Обиљежавање Михољдана почело је 4. октобра акцијом добровољног давања крви.