latinica  ћирилица
14/10/2018 |  19:45 | Аутор: Index.hr

Здравко Мамић преузима Широки Бријег?

Здравко Мамић би у 2019. години требао постати дио НК Широки Бријег, пише Широки Бријег.инфо, који је до такве информације дошао из кругова блиских Мамићу и преко људи блиских врху клуба са "Пецаре" који се налази годинама у самом врху бх фудбала.
Здравко Мамић (Фото: vecernjak.net) -
Здравко Мамић (Фото: vecernjak.net)

Мамић је побјегао у БиХ након што је неправоснажно осуђен у Хрватској на шест и по година затвора због тога што је из Динамо извукао 20 милиона евра путем трансфера хрватских репрезентативаца Луке Модрића и Дејана Ловрен, те оштетио државни прорачун за милион и по евра необрачунатог пореза због чега мора вратити и 6,5 милиона евра.

Доласком у БиХ Мамић се заинтересовао за улагања у фудбал, а изгледа како је одлука пала да то буде Широки Бријег, који има добру инфраструктуру, омладински погон, женску екипу и све остало осим новца. А новац би могао донијети Мамић те тако покренути клуб који је тренутно четврти у првенству.

Његов долазак значио би и промјене у играчком кадру и даљњој политици клуба. Занимљиво, навијачи Широког по имену "Шкрипари" жестоко се противе његовом уласку у клуб па ће бити итекако занимљиво пратити што ће се даље догађати на "Пецари".

Како год било, Мамић очито није дуго издржао без фудбала. А знајући да се у Хрватску ускоро не може вратити јер би одмах био ухапшен, одлучио се опробати у клубу на чијој клупи сједи Гоце Седлоски, бивши играч Динама из времена његове владавине Максимиром.