latinica  ћирилица
15/10/2018 |  09:22 | Аутор: Б92

Мурињова појачања на "ић" нису по укусу управе Јунајтеда

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо планира да доведе четири играча са ових простора, али управа клуба сматра да би то био превелик ризик.
Жозе Мурињо - Фото: Getty Images
Жозе МурињоФото: Getty Images

На мети португалског стручњака су Анте Ребић, Сергеј Милинковић-Савић, Иван Перишић и Никола Миленковић, којег је гледао недавно на мечу "орлова" у Подгорици.

Познато је и да је Мурињо желио да ангажује хрватски двојац, Перишића и Ребића, али да управа клуба са Олд Трафорда није љетос била спремна да му испуни жељу.

Перишић је био на мети Јунајтеда још прошле године, док је Ребић био у фокусу протеклог љета, послије добрих резултата Хрватске на Мундијалу. Такође, дуго се говорило о Сергеју Милинковић-Савићу, али су у управи клуба сматрали да је цијена од 120 милиона евра, колико је тражио Лацио, била превисока.

Милинковић-Савић је остао у Риму, али то не значи да је Мурињо одустао од покушаја да га доведе на Олд Трафорд. Он сматра да су му поред појачања на крилним позицијама, потребна још два играча, један у средини (Милинковић-Савић) и један на позицији штопера.

Није тајна да Португалац није задовољан играчима у посљедњој линији и сматра да је приоритет управо долазак штопера, а прва мета сада је фудбалер Фиорентине Никола Миленковић.

Иако је било говора протеклих дана да је управа вољна да издвоји значајну суму за зимске трансфере, очигледно је да постоји резервисаност код оних који одлучују о буџету и Мурињо има велики проблем да их убиједи.

Управа је захтијевала од Муриња и љетос да претходно прода играче на које не рачуна, али то очигледно не иде тако лако, па је питање како ће бити и у јануару, када Јунајтед, по традицији не доводи велики број појачања.