latinica  ћирилица
15/10/2018 |  10:54 | Аутор: СРНА

Стевандић: Свако дјеловање мимо емпатије злоупотреба скупа

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да је свако дјеловање мимо емпатије према породици настрадалог Давида Драгичевића, на Тргу Крајине у Бањалуци злоупотреба те трагедије.
Ненад Стевандић -
Ненад Стевандић

Стевандић је рекао да се лично залаже да кривци за трагедију буду пронађени и кажњени, али да њих не тражи ни власт ни опозиција, већ искључиво институције Републике Српске.

"Ту нема простора за опозиционо и позиционо дјеловање, већ само за рад институција које су задужене да пронађу кривце", поручио је Стевандић.

Он је додао да су лидери опозиције, након што су незадовољни изборним резултатима схватили да су поражени, почели форсирати причу о крађи избора да би имали алиби за њихово неприхватање.

"Надам се да у опозиционим партијама има довољно паметних људи да одбаце такве приједлоге властитог руководства који нас воде у неред и да се резултати избора прихвате", рекао је Стевандић.

Навео је да избори представљају суд народа и да свако ко не прихвата суд властитог народа хоће да неко други овдје суди и поставља руководство.

"Подршка од тог неког другог је јасна и усмјерена је на стварање сукоба и напетости да се не би на вријеме формирала власт и функционисале институције", закључио је Стевандић.