latinica  ћирилица
15/10/2018 |  11:43 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Ђукановић: Иступ Говедарице - обмањивање јавности

Иступ лидера СДС-а Вукоте Говедарице против изборних резултата на скупу групе "Правда за Давида" у Бањалуци представља најгоре обмањивање јавности и покушај губитника да себе сачувају, јер су свјесни да ће у странкама тражити одговорност за потпуно промашену кампању и суманут изборни резултат, сматра посланик СНС-а у Скупштини Србије Владимир Ђукановић.
Владимир Ђукановић  (Фото:нспм) -
Владимир Ђукановић (Фото:нспм)

- То је сад - ајде да пробамо на силу да нешто остваримо. Наравно, и западна кухиња је осмислила како да се врши притисак на /Милорада/ Додика, па се то управо ради на тај начин - рекао је Ђукановић за Срну.

Он сматра да ти протести немају неку перспективу и да би Додик требало то само да игнорише.

- Мислим да то нема неку перспективу, али да ће они тако бојкотовати скупштину, покушати да делегитимизују цијелу Републику Српску - навео је Ђукановић.

Он истиче да је евидентно да је Милорад Додик у значајној предности над Младеном Иванићем, а Жељка Цвијановић у не тако малој предности у односу на Вукоту Говедарицу.

- Самим тим избија се могућност крађе, јер не можете толико да покрадете. Не постоји могућност да то неко "штелује", то је бесмислено - каже Ђукановић.

Он додаје да сви ти кадрови СДС-а вријеђају своје људе који су били на бирачким мјестима, јер кажу да су "глупи, јер су допустили тако нешто".

Када је ријеч о позиву за неприхватање посланичких мандата, Ђукановић наводи да ће то онда бити мањи трошак за Републику Српску јер не мора да им исплаћује плате.

Ђукановић наглашава да се не може на силу владати.

- Они не желе да прихвате чињеницу да народ од њих траже да се они промијене, прије свега, да осмисле неки програм, а не да кампању заснивају само на мржњи према једном човјеку. Будући да је цијела кампања била промашена, изгубили су драстично. Ко губи има право да се љути - додаје Ђукановић.