latinica  ћирилица
15/10/2018 |  12:10 | Аутор: Вечерње новости

Младић из Србије осуђен за убиство старице у Бечу

Двадесетогодишњи младић из Србије осуђен је на 12 година затвора због убиства старице у Бечу.
Полиција у Бечу (Фото: Leserreporter/heute.at) -
Полиција у Бечу (Фото: Leserreporter/heute.at)

- Невин сам. Никада с њом нисам био у контакту - рекао је пред судом у Бечу младић (20) из Србије, оптужен да је чекићем убио пензионерку (91) у њеном стану крајем јануара ове године. Његове ријечи, међутим, нису увјериле судско вијеће које га је осудило прошле седмице на 12 година затвора.

Судије су, гласовима пет према три, донијеле првостепену пресуду за злочин у бечком предграђу. Кључни доказ, наводно, који је довео и до хапшења, јесте ДНК оптуженог који је пронађен на мјесту убиства, али и на чекићу којим је жртва уморена.

Према оптужници, убиству је претходила крађа. Наиме, жена је на наговор забринутих комшија пријавила дјевојку којој је у први мах позајмљивала новац, а онда је открила да је она наводно и поткрада. Ријеч је о сестри младића оптуженог да је убио пензионерку.

"Дјевојка и њена фамилија су наводно `терорисали` пензионерку, због чега је одлучила да потражи нови стан", пише аустријска штампа.

"Нисам крив"

Оптужени младић дошао је у Беч из Србије, гдје живи, и, према његовоим ријечима, тада је сазнао за "инцидент".

"Сестра му је испричала да је лажно оптужена. Он је отишао код пензионерке да је убиједи да повуче пријаву, међутим тај сукоб је ескалирао", преносе медији.

По изрицању пресуде, младић је са оптуженичке клупе узвикнуо: "Знам да нисам то урадио."