latinica  ћирилица
15/10/2018 |  12:32 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Кошарац: Говедарица изгубио не само изборе, већ и осјећај за реалности

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да "поступци и изјаве актуелног предсједника СДС-а Вукоте Говедарице граниче са лудилом и свједоче о томе да је Говедарица изгубио не само изборе, него и било какав осјећај за стварност и реалност".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"У свом виртуелном свијету, којег су за њега креирали америчка амбасадорка /Морин Кормак/ и поједини медији у Републици Српској, Говедарица је умислио да има подршку грађана и да је изабран за предсједника Републике Српске. То што он ради и прича излази из сфере политичке борбе и граничи са лудилом", рекао је Кошарац за Срну.

Он је упозорио да не постоји никакав разлог за протест против проведеног изборног процеса и да оно што се догађа на Тргу Крајине у Бањалуци личи на одрађивање задатка који је раније креиран у појединим амбасадама у Сарајеву.

"Очигледно је ријеч о покушају да се проведе нека врста пуча или обојене револуције, која је требала да се организује у случају да буде мала разлика између кандидата за појединачне функције. Разлика је, међутим, толико велика да је немогуће довести у питање побједу Милорада Додика и Жељке Цвијановић и то знају сви у опозицији, осим Вукоте Говедарице, који се одметнуо и од сопствене странке", навео је Кошарац.

Он је додао да нема дана када неко од разумних представника опозиције не пошаље сигнал о спремности да се сједне и разговара о могућој сарадњи, посебно на нивоу заједничких институција у Сарајеву.

"Након што је и Иванић признао пораз, таквих гласова из опозиције је све више. То не разумије само Говедарица, коме још нису рекли да ће ускоро остати и без посла предсједника СДС-а", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, очигледно је да огромна већина грађана Републике Српске не подржава протесте дијела опозиције, нити политичку инструментализацију трагедије породице Драгичевић.

"Очекујем да Централна изборна комисија без икаквих притисака и у законом прописаном року заврши свој посао. Након тога вјерујем да ће се у Републици Српској најбрже формирати власт и изабрати нова Влада јер за то постоје сви услови", закључио је Кошарац.