latinica  ћирилица
15/10/2018 |  21:48 | Аутор: АТВ

Смијењен Ђорђе Поповић

Руководство Републике Српске анализирало је, ових дана, рад институција и појединаца и, у складу с тим, како сазнаје АТВ, почело преиспитивање њиховог рада.
Ђорђе Поповић (Фото: atvbl.com) -
Ђорђе Поповић (Фото: atvbl.com)

С тим у вези, већ прошле седмице су почеле оставке и смјене појединаца, али и откази, а све се, како сазнајемо, интензивирало јутрос. Пракса преиспитивања рада појединаца и институција наставиће се и наредних дана.

АТВ сазнаје да су поједини помоћници министара већ понудили оставке и да се спремају нови откази.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик недавно је најавио да ће, са новим мандатом нове-старе власти, доћи до промјена и да ће свачији рад бити под лупом. У наредним данима се очекује да ће већина надзорних одбора и управа преиспитати рад директора.

И у Влади Републике Српске, сазнаје АТВ, доћи ће до промјена по дубини, без обзира на политичку партију. Сазнаје се да је власт одлучна да у нови мандат уђе са људима који могу, и желе, да дају максимум у свом раду.

Данас је смијењен директор Рудника и термоелектране Угљевик, Ђорђе Поповић, кадар ДНС-а, потврђено је АТВ-у из Надзорног одбора тог предузећа.

За вршиоца дужности директора РИТЕ Угљевик, на период од 60 дана, именован је Чедомир Стојановић из Бијељине.

"Данас је била сједница Надзорног одбора РиТЕ Угљевик и директор Поповић је смијењен. Надзорни одбор има обавезу да, како кажу, повремено прати рад чланова Управе и у складу са својом обавезом Надзорни одбор је донио одлуку о смјени директора Ђорђа Поповића. Оцијењено је да рад директора Поповића није задовољавајући, било је ту више разлога, неки од њих се тичу погонске спремности почетка ремонта у претходној години, непоштовање одлука Владе Републике Српске и тако даље", истакао је Максим Скоко, в.д. предсједника Надзорног одбора РиТЕ Угљевик.