latinica  ћирилица
16/10/2018 |  13:41 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

"Таксиметар" отвара Заплет 10

Међународни фестивал глумца Заплет 10, који ће бити одржан од 20. до 26. октобра у бањалучком Градском позоришту Јазавац, отвориће представа овог позоришта "Таксиметар", у режији Слободана Перишића.

Главни организатор и продуцент у позоришту Јазавац, Љубиша Савановић, рекао је да је ово позориште, као и сваке године, покушало да бањалучкој публици пружи представе које квалитетом, формом и садржајем доносе нешто ново.

- Ово је десети фестивал по реду и надамо се да ће се публици допасти наш избор. Фестивал је и ове године подржала компанија Микрофин и без њихове помоћи не бисмо успјели - рекао је Савановић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да ће, по први пут, на фестивалу учествовати и глумци из театра Комедија из Скопља који ће у недјељу, 21. октобра, одиграти представу "Дони дарк".

- Програм фестивала додатно ће обогатити изложба карикатура Добросава Боба Живковића која ће бити отворена првог дана фестивала, односно на 12. рођендан позоришта Јазавац" - рекао је Савановић.

Он је навео да ће у понедјељак, 22. октобра, бити одиграна представа "Двоје" позоришта "Егзит" из Загреба, а дан касније представа "Црна кутија" Београдског драмског позоришта.

У сриједу, 24. октобра, Народно позориште Републике Српске извешће представу "Усамљени запад", док ће у четвртак, 24. октобра, на програму бити представа "Режим љубави" београдског позоришта Атеље 212.

Награде ће бити додијељене у петак, 25. октобра, када ће бити одржан и концерт музичара Скај Виклера.

Директор Градског позоришта Јазавац, Драгана Марић, рекла је да ће програм фестивала бити проширен разговором са глумцима, те да ће 21. октобра у госте доћи глумац Љубомир Бандовић, 22. октобра Рене Биторајац и 23. октобра Вук Костић.

- Жеља нам је да се за наш фестивал чује и ван граница БиХ - рекла је Марићева.

Глумац Жељко Стјепановић, који у представи "Таксиметар" глуми возача таксија, изразио је задовоство што сарађује са Градским позориштем Јазавац које је израсло у успјешно градско позориште са добрим репертоаром.

Овогодишњи жири фестивала чине глумице Дијана Грбић и Сандра Љубојевић, као и млади бањалучки писац Милан Ракуљ.

Подршку Међународном фестивалу глумца "Заплет 10" пружили су Град Бањалука и компаније М:тел, Проинтер и Бањалучка пивара.