latinica  ћирилица
16/10/2018 |  16:23 | Аутор: СРНА

Полиција пронашла доказ да је Кашоги убијен?

Припадници полиције су током претреса просторија Конзулата Саудијске Арабије у Истанбулу пронашли "одређене доказе" који показују да је унутар зграде убијен саудијски новинар Џамал Кашоги, изјавио је високи званичник турске полиције.
Џамал Кашоги - Фото: Тwitter
Џамал КашогиФото: Тwitter

Он није изнио детаље о доказима који су пронађени током деветочасовног претреса зграде, који је завршен рано јутрос.

Званичник је изјаву за АП дао анонимно, јер није овлашћен за давање изјава медијима.

Турски и саудијски тимови, који спроводе истрагу о убиству новинара "Вашингтон поста", јутрос су изашли из зграде, након што су касно синоћ започели претрес.

Кашоги, који важи за познатог критичара саудијског престолонасљедника Мохамеда бин Салмана, ушао је у Конзулат 2. октобра како би узео документе за вјенчање.

Саудијски званичници тврде да је Кашоги напустио Конзулат, али његова вјереница, која га је тог дана чекала испред зграде, тврди да се он није појавио.

Званичници у Турској тврде да је Кашоги убијен у Конзулату и да је његово тијело склоњено.

Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу раније данас је изјавио да Турска није добила признање од Саудијске Арабије у вези са нестанком новинара.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће амерички државни секретар Мајк Помпео донијети више информација о овом случају када дође у Турску послије посјете Саудијској Арабији.

Саудијске власти су оптужбе о убиству саудијског новинара, који је живио у САД, одбациле као "неосноване".