latinica  ћирилица
16/10/2018 |  18:01 | Аутор: СРНА

Кримоловци: У септембру 376 позива, осам корисних информација

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у септембру су регистровали 376 позива на телефонској линији "Кримоловци", те је запримљено осам корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.
Кримоловци (илустрација) -
Кримоловци (илустрација)

У саопштењу Сипе истиче се да је и посредством електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено 111 пријава, од чега 26 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на промет дроге и привредни криминал.

Од укупног броја запримљених информација посредством "Кримоловаца" и електронског обрасца, 34 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по 12 је поступала и Сипа.

У извјештајном периоду пристигло је 13 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које се односе на раније достављена обавјештења запримљена путем "Кримоловаца" или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

На основу овог утврђено је да је поступање по наведеним информацијама резултирало подношењем надлежном тужилаштву три извјештаја о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима.

Полицијски службеници Сипе дали су 62 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" 080-020-505.