latinica  ћирилица
18/10/2018 |  16:05 | Аутор: СРНА

Медведев: Оптужбе Лондона немају везе са реалношћу

Оптужбе Велике Британије усмјерене ка Русији за такозвани покушај тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије немају везе са реалношћу и могуће је да произилазе из "унутрашње политичке ситуације", изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.
Дмитриј Медведев  (Фото:Sputnik/ Дмитрий Астахов) -
Дмитриј Медведев (Фото:Sputnik/ Дмитрий Астахов)

Он је у интервјуу за "Еуроњуз" рекао да претпоставке које је изнио већи број земаља не одсликавају стварну ситуацију и да "дефинитивно не воде ка бољем сутра".

"У већини случајева, сличне оптужбе или казнене мјере немају за циљ кажњавање било кога, да било коме нашкоде, нити да представе међународни став. Не! Оне су ту из других разлога, због унутрашње политичке ситуације", истакао је Медведев.

Руски премијер навео је да било какве процјене, какве су се већ појавиле, дефинитивно не промовишу међународну сарадњу и подсјетио да је слична пракса постојала у бившем Совјетском Савезу, која тој земљи ништа добро није донијела, пренио је ТАСС.

Медведев је напоменуо да антируски коментари који долазе из САД нису могли да нашкоде политици Москве и да сви добро знају да се на став Русије не може утицати.

Премијер Русије није желио да коментарише умијешаност двојице Руса Александра Петровог и Руслана Боширова у тровање Скрипаљевих, јер "не познаје те људе и не може знати да ли су њих двојица били у Солсберију у периоду када се инцидент догодио". /