latinica  ћирилица
19/10/2018 |  08:17 ⇒ 08:45 | Аутор: СРНА

Ђокић на Форуму у кинеском граду Вухану

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић учествује у оквиру посјете Кини на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Форум се одржава данас и сутра у граду Вухан у кинеској провинцији Хубеи.

Ђокић је јуче током састанка са Тун Даочијем, вицегувернером кинеске провниције Хубеи, изразио задовољство због обостране спремности за сарадњу у више области, а нарочито у области енергетике и индустрије.

"Влада Републике Српске пружиће пуну подршку кинеским компанијама с циљем реализације започетих и будућих пројеката", рекао је Ђокић.

Даочи је захвалио Ђокићу на доласку у Кину, истакавши да је за њих веома значајно што ће Влада пружити сву могућу подршку кинеским компанијама, нарочито компанији "Три клисуре" и Кинеској међународној корпорацији за воде и електричну енергију у реализацији пројеката, а на основу потписаног Меморандума о сарадњи.

Састанку је присуствовао и генерални директор Кинеске међународне корпорације за воде и електричну енергију Лиу Зенг, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.