latinica  ћирилица
28/06/2016 |  10:57 | Аутор: БЕТА

Дел Боске: Ово није крај

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске рекао је да његов тим мора часно да се суочи са поразом од Италије у осмини финала ЕП у Француској (2:0).
Висент дел Боске - Фото: Wikipedia
Висент дел БоскеФото: Wikipedia

- Морамо анализирати пораз часно, не смијемо да се кријемо. Били смо бојажљиви у првом полувремену. У другом смо реаговали, али нисмо могли ништа да урадимо. Они су моћни и физички јаки. Ми смо стварили прилике, а у другом полувремену смо и ризиковали, али нисмо успјели да постигнемо гол - рекао је Дел Боске послије меча за "Марку".

Селектор је рекао да су сви играчи имали добре намјере и није им замјерао на приступу.

- Током цијелог другог полувремена су покушавали да постигну гол и играли су добро и имали су пас игру, али без успјеха. Италијани су само имали бољу реакцију и први су дали гол - рекао је Дел Боске.

Он је већ осам година селектор Шпаније и са тимом је освојио Свјетско првенство и одбранио европску титулу 2012.

- У септембру нас чекају квалификације и екипа ће наставити да ради. Што се тиче мене, разговараћу са предсједником савеза. Морамо да гледамо у будућност, јер ће нам од септембра требати пуна концентрација. Донијећемо одлуку која је најбоља за шпански фудбал - рекао је Дел Боске.

Селектор је оцијенио да ово није крај циклуса шпанске репрезентације.

- Не мислим да је ово крај циклуса у шпанском фудбалу. Наш фудбал је добро устројен и добро ради годинама. Имамо добру базу и добре играче, захваљујући клубовима. Морамо да будемо реални и да знамо колико је тешко освојити европско или свјетско првенство - рекао је Дел Боске.