X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хигијена живота
20:00 | четвртак, 24. Август
Хигијена живота: Успијешно лијечење хроничног хепатитиса Ц
Нове европске смијернице и препоруке за лијечење хроничног вирусног хепатитиса отоворила су врата и Клинике за инфективне болести Универзитетско клиничког центра РС у Бањалуци. Здравствени професионалци тврде да је, помоћу ове методе, могуће излијечење и до 100 посто. Вечерас у емисији о томе свиједочи разговор са доц. др Антонијом Верхаз, актуелном начелницом поменуте клинике и националном координаторицом Министарства здравља и социјалне заштите РС, за хепатитисе....
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | четвртак, 24. Август
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
У вечерашњој емисији популарне умјетничке музике пажњу ћемо посветити искључиво дјелима клавирске литературе. У редовном термину, од 22 часа и 15 минута, љубитељима овог жанра препоручићемо "Фантазију" у д-молу Волфганга Амадеуса Моцарта, сонату у ц-молу Фредерика Шопена, "Арагонезу" и "Кубану" из четири шпанска комада Мануела Де Фаље и сонату у Г-дуру Лудвига Ван Бетовена. Надамо се да је то довољан разлог да и ово вече проведете уз таласе Радија Републике Српске.
Изворник
11:00 | недјеља, 27. Август
Изворник: Емисија изворне народне музике
Уважени слушаоци, пред вама је још један „Изворник“. Из ваших писама и похвала које нам шаљете телефонским путем примјећујемо да вам прија дружење са нама, са музиком и причама које су настале у неким прошлим временима. Та фина патина којом су оне пресвучене, само још више наглашава њихов значај јер преживјеше зуб времена кога неке модерне вриједности тешко да ће моћи. И наше недјељно дружење представља занимљив забавник састављен из поучних прича и лијепих пјесама. Настављамо циклус прича о историји Радијског пјевања на просторима гдје живи наш народ. Говоримо вам о „Првим виолинама“ и Народним оркестрима радио Београда.