X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Muzika u 3D
20:00 | субота, 21. Април
Muzika u 3D: с Мајом Татић
Група "Рибља чорба" је од својих почетака била посебна захваљујући Бори који је велики аутор и умјетник! Њихову каријеру пратили су успони и падови, а о свему томе причаћемо са њиховим продуцентом и менаџером Ганетом Пецикозом! Будите уз нас у суботу од 20 часова!
Најсвјетлије странице умјетничке музике
22:15 | субота, 21. Април
Најсвјетлије странице умјетничке музике: Емисија класичне музике
И вечерас вас очекујемо поштовани слушаоци, са избором популарних композиција умјетничке музике, које ће извести неки од реномираних свјетских солиста. Вријеме вечерашње емисије најсвјетлије странице умјетничке музике уступамо клавирским сонатама Јозефа Хајдна, Лудвига Ван Бетовена, Франца Шуберта и Фредерика Шопена. Надам се да је то довољно разлога да и вечерас будете са нама на таласима радија Републике Српске, на програму смо одмах након хронике дана.
Изворник
11:00 | недјеља, 22. Април
Изворник: Емисија изворне народне музике
Највише је признање када уметника други поистовећују са његовим инструментом. Од широке публике вољен, уважен од стручне јавности. Ако је, у нашој народној музици, када поменемо виолину, прво име на које помислимо Царевац, или за тамбурицу Јаника Балаж, на помен кларинета суверено први био је и остао Божидар Боки Милошевић. Земаљски животни и музички пут нашег Бокија, завршио је у смирај 16-ог априлског дана, 18. године, 21. вијека а ми ћемо се великог умјетника присјетити репризом емисије “Изворник”, њему посвећене, која је емитована у јуну 2013. године.
Разбудилник
06:00 | понедјељак, 23. Април
Разбудилник: Јутро и радио су из исте приче!
Свјетски дан књиге и ауторских права обиљежава се 23. априла сваке године, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса и Виљема Шекспира. Унеско је прогласио Дан књиге у жељи да охрабри све, а посебно младе, да открију задовољство читања и изразе поштовање свима који су допринијели друштвеном и културном развоју човечјанства. Колико данас читамо? Колико модерне технлогије упичу на заступљеност књиге у образовању младих?