latinica  ћирилица
28/06/2016 |  13:58 | Аутор: БЕТА

Буфон: Дуг и мучан пут је пред нама

Голман италијанске фудбалске репрезентације Ђанлуиђи Буфон рекао је да је поносан на наступе своје екипе на Европском првенству у Фанцуској и да су сви потцијенили "азуре" уочи почетка турнира.

Италија се у понедјељак пласирала у четвртфинале Европског првенства, пошто је побиједила двоструког узастопног шампиона Шпанију са 2:0 головима Ђорђа Кјелинија и Грацијана Пелеа.

Екипу Антонија Контеа су многи италијански али и свјетски медији оцијенили можда најгорим италијанским тимом на великим такмичењима у посљедњих неколико година, што Буфон и саиграчи нису заборавили.

- Дуг и мучан пут је пред нама. На путу су нам квалитетне екипе. Не можемо да кажемо да је ово сјајно првенство за нас, пошто смо тек у четвртфиналу. Нећу заборавити да су прије почетка турнира многи мало очекивали од нашег тима. Доказали смо да смо били врло потцијењени и поносан сам на то - рекао је Буфон за Скај Спорт Италија.

Буфон је додао да је срећан што је екипа прекинула низ лоших резултата против Шпаније.

- Послије вишегодишњих пораза од Шпаније, успјели смо. У реду, ово је само осмина финала, али боље и то него ништа. Одиграли смо добро, али послије првог полувремена водили смо 1:0 што је било мање него што смо заслужили. Знали смо да утакмица може да се промијени после паузе. Тако је и било, али нисмо се концентрисали само на одбрану, већ смо имали неколико прилика да дуплирамо вођство прије Пелеовог гола - рекао је он.

Италија ће у суботу од 21 час у Бороду у четртфиналу Европског првенства играти против актуелног свјетског шампиона Немачке.