latinica  ћирилица
30/06/2016 |  08:52 | Аутор: Б92

Руни: Боље да селектор буде Енглез

Капитен Енглеске Вејн Руни нада се да ће сљедећи селектор "Гордог Албиона" бити домаћи тренера.
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk) -
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk)

Рој Хоџсон је у понедјељак поднио оставку послије пораза од Исланда од 1:2 и елиминације Енглеске у осмини финала Европског првенства у Француској.

Британски медији спекулишу да је најближи мјесту селектора бивши репрезентативац Гарет Саутгејт, који предводи младу селекцију Енглеске.

- Наравно да би било боље да селектор буде Енглез, али мора да буде прави човјек за тај посао. Мора да има кредибилитет и способност како би могао да обави посао. Енглез или не, мораћемо да сачекамо и видимо. Ко год да дође мора да остави свој траг у тиму - рекао је Руни, пренијели су британски медији.

Енглеска је на Европском првенству остварила само једну побједу у четири утакмице, а домаћи медији су оштро критиковали државни тим, на челу са одлазећим селектором, за највеће понижење енглеског фудбала.

- Увијек сам се трудио да одговорим искрено на постављена питања. Нисмо играли са страхом на овом Европском првенству као што смо играли у прошлости. Само нисмо довољно користили шансе и то нас је коштало - навео је капитен "Гордог Албиона".

Руни је рекао да би нови селектор требао да буде узбуђен због могућности рада у енглеској репрезентацији.

- У једно сам сигуран, да сам ја селектор, био бих веома узбуђен. Сада је то тешко видјети, али имамо добру екипу. Ко год да дође чекаће га тежак посао, али имаће играче којима ће нас помјерити корак напријед са тренутне позиције - рекао је Руни.