latinica  ћирилица
01/07/2016 |  11:58 | Аутор: РТС

Сантош: Роналдо изванредно предводи тим

Селектор репрезентације Португала Фернандо Сантош похвалио је игру капитена Кристијана Роналда у четвртфиналној утакмици Европског првенства против Пољске, иако играч Реал Мадрида није постигао гол. Он је имао речи хвале за Рената Санчеса, али и поруку да "он није завршена прича".
Фернандо Сантош - Фото: AP
Фернандо СантошФото: AP

Португал се пласирао у полуфинале Европског првенства у Француској, пошто је побједио Пољску послије извођења једанаестераца. У регуларном дијелу било је 1:1, а послије пенала 5:3. Роналдо је постигао гол у првој пенал серији.

Селектор је похвалио Роналда, рекавши да је изванредно предводио тим, иако није постигао гол у регуларном дијелу. Он је похвалио и Пепеа и Рената Санчеса.

"Не издвајам појединце, али Пепе и Кристијано су одиграли сјајно. Мислим да су их људи потцјенили. Људи се концентришу на Роналда, он мора да постиже голове, голове, голове, али игра сјајно. Он је фантастичан капитен", рекао је Сантош, пренијели су британски медији.

Пољска је повела голом Роберта Левандовског, а изједначио је Ренато Санчес.

"Почетак утакмице није био какав смо жељели, ради се о неискуству пошто су наши играчи први пут играли у четвртфиналу. Некима од њих глава је била у облацима, пошто су сањали о свему овоме. Успјели смо да се саберемо и да у наставку играмо наш фудбал", додао је селектор.

Изједначујући гол, као и пенал у другој серији, постигао је деветнаестогодишњи Санчес.

"Ренато је одиграо сјајну утакмицу, он има много да понуди, још расте. Ренато Санчес кога сте видјели против Пољске није завршена прича, он ће бити бољи у будућности. Исто сам рекао и за Рикарда Карваља када је имао 18 година. Ренато још расте, мораће да искористи све квалитете и прикаже их на терену, а мој посао је да му помогнем", рекао је Сантош.

Португал ће у полуфиналу Европског првенства играти 6. јула од 21 час у Лиону против побједника вечерашњег дуела (21.00) Велса и Белгије.