latinica  ћирилица
04/07/2016 |  12:55 ⇒ 13:27 | Аутор: Б92

Мажић у најужој конкуренцији за финале!

Најбољи српски судија Милорад Мажић у најужој је конкуренцији за финале Европског првенства, незванично сазнаје Б92.
Милорад Мажић - Фото: AFP
Милорад МажићФото: AFP

Европска фудбалска унија (УЕФА) није делегирала српску судијску екипу ни за један меч полуфинала, па је постојала могућност да је за њих првенство готово.

Међутим, према сазнањима Б92, Мажић је са помоћницима остао у завршници турнира и биће у најужој конкуренцији за највећи меч, заједно са Виктором Кашаијем и Марком Клатенбургом.

Уз мало среће, Србија би могла да има представнике у финалном мечу – Мажићу на овом првенству асистирају Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, док иза голова стоје Данило Грујић и Ненад Ђокић.

Овакав сценарио могао је да се претпостави у понедјељак ујутру, када је УЕФА објавила судије за полуфинала и када је постало познато да српска екипа није делегирана.

За прво полуфинале између Португала и Велса изабран је Швеђанин Јонас Ериксон, док ће дуел Француске и Њемачке судити Никола Рицоли из Италије.

Португалци и Велшани играће у сриједу, 6. јула од 21 сат на стадиону у Лиону, а "Панцери" и "Галски пијетлови" ће дан касније, у истом термину, снаге одмјерити на марсејском "Велодрому".

Велико финале на програму је 10. јула у Сен Денију.