latinica  ћирилица
04/07/2016 |  15:38 ⇒ 15:44 | Аутор: Агенције

Селектор Велса: Никада не бих преузео Енглеску!

Селектор репрезентације Велса Крис Колман рекао је да никада не би предводио фудбалску репрезентацију Енглеске, пошто је "потпуни Велшанин".
Крис Коломан - Фото: ТАНЈУГ
Крис КоломанФото: ТАНЈУГ

Колман, који је на клупи Велса 2012. године наслиједио покојног Гарија Спида, успио је да одведе екипу до полуфинала Европског првенства у Францукој. Велс ће у сриједу од 21 час у Лиону играти против Португала у првом полуфиналу.

Колман је продужио уговор са Савезом до краја Свјетског првенства у Русији 2018. године, али су британски медији спекулисали да би на клупи Енглеске могао да замијени Роја Хоџсона, који је поднио оставку послије елиминације у осмини финала Европског првенства и пораза од Исланда од 1:2, 27. јуна у Ници.

- То је нешто о чему никада, никада не бих ни размишљао. Ја сам потпуни Велшанин. Увијек ће бити само Велс - рекао је Колман, пренијели су данас британски медији.

Бивши тренер Фулама и Реал Сосиједада навео је да би његова жеља да предводи елитне европске клубове у Лиги шампиона могла да га одведе на континент, прије него у енглеску Премијер лигу.

- Свиђа ми се могућност да поново радим у иностранству, пошто мислим да ми је то најбоља шанса да тренирам екипу у Лиги шампиона. Треба бити искрен, када причате о премијерлигашким клубовима који играју у Лиги шампиона, тада мислите на квалитетне, велике клубове, а мислим да ме тамо неће звати. Моја најбоља шанса за Лигу шампиона је иностранство и то ми је амбиција. Да предводим неку другу земљу? Не, не бих. О томе не бих ни размишљао, каже Колман.