latinica  ћирилица
05/07/2016 |  21:12 ⇒ 21:15 | Аутор: Б92

Бејл: Вјерујемо да можемо до краја

Репрезентативац Велса Гарет Бејл рекао је да његова екипа са доста самопоуздања дочекује утакмицу полуфинала ЕП против Португала.

Фудбалери Велса и Португала у сриједу играју полуфинале шампионата Европе. Меч је на програму од 21.00 у Лиону.

У другом полуфиналу, у четвртак, састају се Француска и Њемачка.

- Очигледно је да смо премашили очекивања људи, свјесни смо тога. Али, увијек смо вјеровали да можемо до краја... Видите бајку Грчке и Данске у прошлости и помислите - зашто не бисмо могли и ми то да урадимо? - рекао је Бејл, који је истакао да је његова екипа расла како је турнир одмицао.

- Напредовали смо као тим у квалификацијама, а још више смо порасли током турнира. Кад смо морали да побиједимо играјући ружан фудбал, побиједили смо ружно. Кад смо морали да играмо фудбал, играли смо фудбал. Вјеровао сам да можемо нешто да урадимо, зато сам и резервисао одмор тек за 11. јул... Много смо научили из прве двије утакмице против Словачке и Енглеске, стварно смо напредовали и добили много више самопоуздања - додао је он.

Бејл се присјетио и ријечи саиграча из Реал Мадрида, репрезентативца Њемачке Тонија Кроса.

- Сјећам се да је Тони Крос рекао да ћемо да одиграмо само три утакмице на Европском првенству. Било је доста смијеха и шале, али било је доста малтретирања током година... Било би баш лијепо да се сретнемо у финалу - рекао је Бејл.