latinica  ћирилица
08/07/2016 |  16:26 | Аутор: РТС

Швајнштајгер упутио отворено писмо навијачима Њемачке

У име њемачке репрезентације, капитан Бастијан Швајнштајгер послао је отворено писмо навијачима, у којем им се захваљује на подршци током Европског првенства у Француској.
Бастијан Швајнштајгер (Фото:FoNet/AP) -
Бастијан Швајнштајгер (Фото:FoNet/AP)

"Драги навијачи, нажалост није испуњен наш сан, нисмо успјели да уђемо у финале Евра. Против Француске нам је недостајао важан дио фудбала, а то је мало среће. Поносан сам на оно што смо остварили, на наше заједништво у репрезентацији и што смо остали вјерни нашем стилу игре. Иако боле, порази су, такође, дио фудбала. Овом приликом искрено честитам Француској на пласману у финале", написао је Швајнштајгер, који је био трагичар полуфинала.

Наиме, он је кривац за пенал у посљедњим тренуцима првог полувремена када је играо руком послије набачене лопте из корнера и тиме је омогућио Француској да поведе са 1:0.

"Вама навијачима желимо да се захвалимо на подршци током Евра. Ви сте стално били наш 12. играч, увијек смо осјећали вашу подршку и подршку свих људи у Њемачкој", истакао је Швајнштајгер у писму које је објављено на интернет порталу Фудбалског савеза Њемачке.