latinica  ћирилица
30/03/2017 |  11:44 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Бањалука ће подржати Регионалну ватерполо лигу за ветеране

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ће град подржати Регионалну ватерполо лигу за ветеране - јужна дивизија, која ће бити одржана 8. априла.
Градски олимпијски базен - Фото: СРНА
Градски олимпијски базенФото: СРНА

Домаћин првог кола биће Ватерполо клуб ветерана "Инцел".

Радојичић је новинарима рекао да се ова регионална лига уклапа и у концепт Бањалуке као регионалног центра, о чему је у посљедње вријеме било много ријечи.

"Желимо да се пробијамо на регионалној сцени и да будемо препознатљиви", рекао је Радојичић.

Истичући да се пливачки спортови посљедњих година у граду интензивно развијају, Радојичић је рекао да за идућу школску годину, у сарадњи са градским предузећем "Аквана" и Градским олимпијским базеном, припремају интензиван програм пливачке обуке за дјецу школског узраста.

Регионална ватерполо лига је подијељена на сјеверну и јужну дивизију. Уз бањалучки Ватерполо клуб "Инцел", у јужној дивизији ће играти "Јадран" из Херцег Новог, "Галеб" из Макарске, "Вучко" из Сарајева, "Гусар" из Омиша и "Стари ас" из Сплита.

У сјеверној дивизији ће се такмичити београдски клубови "Партизан", "Бечеј" и "Пијани сомови", те "Војводина" из Новог Сада, "Спартак" из Суботице, "Полет" из Сомбора и Круна из Осијека.