latinica  ћирилица
30/03/2017 |  15:39 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Фоча: Тешко повријеђене мајка и ћерка хеликоптером превезене у Бањалуку (ФОТО/ВИДЕО)

Мајка и ћерка које су тешко повријеђене у јучерашњој саобраћајној несрећи код Фоче евакуисане су данас хеликоптером на лијечење у Бањалуку.
Хеликоптерски сервис - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервисФото: РТРС

На подручју Фоче у мјесту Орахово синоћ се догодила саобраћајна несрећа у којој су повређене четири особе. Након несреће повређени су превезени у Фочанску болницу, док су мајка и трогодишња ћерка, због теже задобијених повреда уз помоћ медицинског Хеликоптерског сервиса Републике Српске данас превезени у УКЦ Републике Српске.

Иако се налазе ван животне опасности, мајка и дјевојчица због потребе за компликованијим хируршким захватима пребачени у Бањалуку. Незгода се догодила синоћ око 18.30. Возач који се кретао уназад комбијем слетио је с пута након чега се возило преврнуло. Алкотестирањем возача утврђено је присуство 1,4 промила алкохола у организму.

- Мајка је задобила повреде горњих ектремитета, повреде рамена, руке, компликоване луксације, преломе ребара и нагњечење грудног коша. Дјевојчица има повреду доњих екстремитета, поткољенице и наткољенице и нагњечење грудног коша и абдомена - каже докторица Славица Зељковић.

Тешко повријеђене мајка и ћерка из Фоче хеликоптером превезене у Бањалуку (Фото: РТРС)

Ово је била 70 интервенција медицинског Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Први пут за двије године морали су да импровизују.

- Данас смо први пут, од када постоји сервис, одједном превезли два пацијента. Морали смо мало импровизовати, јер је ријеч о мајки и трогодишњој кћерки - навео је пилот Зорислав Ивановић.

У Хеликоптерском сервису вјерују да ће и убудуће благовременим интервенцијама помоћи многима, а набавком новог хеликоптера да више неће морати импровизовати и да ће одједном моћи транспортовати више пацијаната.

Надајмо се, ипак, да ће убудуће имати што мање посла.