latinica  ћирилица
15/08/2017 |  14:47 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Радончић: Да је Изетбеговић одговоран лидер смијенио би Звиздића

Савез за бољу будућност БиХ подржаће смјену предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића јер не извршава обавезе на путу ка ЕУ.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

У саопштењу из ове странке навели су као примјер чињеницу да су све земље региона Упитник завршиле за два мјесеца, док се Звиздић и након девет мјесеци неуспјешно бави његовим превођењем.

"Да је /предсједник СДА Бакир/ Изетбеговић одговоран лидер сам би смијенио некомпетентан кадара", истичу из СББ-а.

У саопштењу се истиче да Изетбеговић много приговара предсједнику СББ БиХ Фахрудину Радончићу због свједочења у Приштини, јер је откривена улога "бошњачке државне мафије у бројним политичким убиствима, као што су Угљен и Леутар".

"Изетбеговића брине Радончићева тужба, а у свом саопштењу уопште не демантује да жели 'филџан државицу' и да покушава да компромитује Радончића да би омогућио кандидатуру своје супруге Себије за члана Предсједништва БиХ", наводе из СББ-а БиХ.

У саопштењу се оцјењује да Изетбеговић ни након 27 година власти нема талента и памети да промијени провидну стратегију, а то је да оне који критикују његову фамилијарну власт проглашава непријатељима цијеле СДА.

"То му у случају СББ-а неће поћи за руком", поручују из ове странке.

Извор: Срна