latinica  ћирилица
15/08/2017 |  16:06 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

"Трба и Дуги" културни бренд Бањалуке

Предсједник Скупштине Града Зоран Талић сматра да је серијал бајки о "Трби и Дугом", ауторке Јелене Којовић Тепић културни бренд Бањалуке, који промовише и подржава праве породичне вриједности.
Јелена Којовић Тепић и Младен Ђукић код Зорана Талића, предсједника Скупштине града Бања Лука  (Фото:blmojgrad.com) -
Јелена Којовић Тепић и Младен Ђукић код Зорана Талића, предсједника Скупштине града Бања Лука (Фото:blmojgrad.com)

Талић је у разговору са Јеленом Којовић Тепић и Младеном Ђукићем, који је задужен за издаваштво и продукцију истакао да му је драго да овакав производ буде доступан широј публици, да ова прича има перспективу и да се нада да ће "Трба и Дуги" истрајати на свом путу да обогате свијет домаћих бајки интересантним и квалитетним причама о авантурама два необична дјечака и једне још необичније принцезе.

Аутори ових прича изнијели су идеје и планове које имају када је у питању популаризација "Трбе и Дугог". Трећа књига је тренутно у штампи и требало би да угледа свјетло дана већ крајем овог мјесеца, а четврту дизајнери илуструју и малишани је могу очекивати у новембру.

- Имамо много планова, али, нажалост, мало времена и могућности. Од овог пројекта не планирамо да одустанемо. Желимо да наставимо са папирнатим играчкама, да покренемо анимирани серијал, позоришну представу. Приликом промоције треће књиге имаћемо школу цртања на отвореном - рекао је Ђукић.

Талић је истакао да ће пружити пуну подршку младим ауторима, а разговарано је и о идејама на који начин би град могао да помогне "Трби и Дугом" да дођу до што већег броја дјеце. О конкретној финансијској помоћи није било ријечи, бар не на званичном сајту Управе града Бањалука.

Јелена Којовић Тепић, рођена је у Сарајеву 1973. године, завршила је Филолошки факултет у Београду, а запослена је на Радио-телевизији Републике Српске, као уредник.

Извор: BLMojGrad