latinica  ћирилица
16/08/2017 |  13:04 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Вучић 7. и 8. септембра у посјети БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић боравиће у службеној посјети БиХ, 7. и 8. септембра, најавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic)Фото: РТРС

"Председник Републике Србије Александар Вучић, на наш позив, у службеној посети БиХ 7. и 8. септембра 2017", објавио је Човић на свом Твитер налогу.

Посјета Сарајеву претходног предсејдника Србије Томислава Николића је више пута била најављивана, али никада није реализована.

Човић је у понедјељак рекао да би крајем августа или почетком септембра БиХ требало да посјете предсједник Вучић и хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић, а да би се послије могло разговарати и о трилатералном састанку.

"Сврха ових сусрета је да се БиХ, поново, на један позитиван начин стави у средиште њихових занимања, као и да се разговара о свим отвореним питањима од значаја за све три земље", рекао је Човић у интервјуу за Вечерњи лист, издање за БиХ.

Он је тада оцијенио да посјета Вучића БиХ има посебну тежину, јер се у претходном периоду јако дуго договарала и посјета претходног предсједника Србије Николића.

Извор: Танјуг