latinica  ћирилица
17/08/2017 |  19:01 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

"Сенке над Балканом" претпремијерно на СФФ (ВИДЕО)

Пилот епизода нове србијанске серије "Сенке над Балканом" синоћ је претпремијерно приказана у оквиру програма 23. издања Сарајево филм фестивала. Након великог успјеха са серијалима "Вратиће се роде" и "Монтевидео", Драган Бјелогрлић овог пута представља се драмским трилером, чија је радња смјештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог вијека.
Сенке над Балканом - Фото: РТРС
Сенке над БалканомФото: РТРС

Историјска фикција помијешана са жанровима трилера, мистике и драме у средиште приче доводи два полицијска инспектора који покушавају да у контроверзним политичко-друштвеним околностима разријеше низ убистава.

- Чињенично то вријеме је било јако слично овом данашњем. Зато смо назвали серију "Сенке над Балканом", јер то су неке сјенке које се стално надвијају над овим простором и питање је када ће наићи генерација која ће их склонити - каже Бјелогрлић.

Поред Бјелогрлића који игра главну улогу, у "Сенкама над Балканом" ћемо гледати и Андрију Кузмановића, Гордана Кичића, Жарка Лаушевића, Марију Бергам, Виктора Савића, али и међународну поставку коју чине славни регионални и руски глумци. 

- Ово ми је најкомплекснија улога коју сам до сада глумила. Имам осећај да је могло и боље, али уз Драгана сам извукла свој максимум - каже Бергамова.

Серијал ће од октобра бити емитован на јавним сервисима у Босни и Херцеговини, Србији, Македонији, Словенији, Црној Гори и у Руској Федерацији. 

Премијерно приказивање серије за БиХ, биће на јесен, на програму РТРС-а.