latinica  ћирилица
23/08/2017 |  13:05 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Радојичић: За пројекте мјесних заједница 150.000 КМ (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је из градског буџета издвојено 150.000 КМ за реализацију малих инфраструктурних пројеката мјесних заједница.
Радојичић са предсједницима мјесних заједница (Фото: Град Бањалука/А.Чавић) -
Радојичић са предсједницима мјесних заједница (Фото: Град Бањалука/А.Чавић)

У наредних тридесет дана све мјесне заједнице у Бањалуци моћи ће да Градској управи кандидују по два пројекта, који ће бити финансирани из буџета града. Да би добили средства, требало би да на јавни позив пријаве мање комуналне пројекте. Тим поводом у Градској управи одржан је састанак с представницима 57 бањалучких мјесних заједница.

За мање пројекте мјесних заједница у градском буџету планирано је 150 хиљада марака. За сваки пројекат намијењено је око 2.500 марака. Биће оцјењиван квалитет и припремљеност пројекта, а само најбољи пројекти биће финансирани, каже градоначелник Игор Радојичић.

- Ово је једна нова пракса иницирана, прије свега, са терена, пошто савјети мјесних заједница немају статус правног лица и не могу сами да аплицирају за неке пројекте, јер немају свој рачун. Они ће аплицирати према Градској управи, а онда ћемо ми урадити остало путем јавне набавке - рекао је градоначелник.

У мјесној заједници Обилићево 2 одраније знају да је планирано финансирање ових пројеката. Њихов првобитни приједлог био је дјечје игралиште, али су реализацију већ предухитрили Градска управа и друштвено одговорне компаније.

Предсједник СМ Обилићево 2 Дарко Мијатовић каже да су већ добили два дјечија игралишта, те да ће се договорити који би им други пројекти били неопходни.

Из Градске управе додају и да су ушли у рану фазу планирања буџета за 2018. годину, те да је од мјесних заједница затражено да предложе своје приоритете у наредној години.