latinica  ћирилица
24/08/2017 |  11:08 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Новаковић: Именовање чланова Колегијума Института за нестале средином септембра

Чланови Колегијума директора Института за нестала лица БиХ могли би да буду именовани средином септембра на наредној сједници Управног одбора, најавио је предсједавајући овог одбора Шимун Новаковић.
Институт за нестале особе - Фото: РТРС
Институт за нестале особеФото: РТРС

"Тачан датум није утврђен, а ако не буде неких ванредних околности, не видим разлог да то не буде на сљедећој сједници средином наредног мјесеца", рекао је Новаковић.

Он је потврдио да ће свим кандидатима за чланове Колегијума са којима је обављен разговор, данас и сутра бити упућен допис са информацијом које мјесто су заузели на ранг листи. Новаковић је рекао да се један кандидат није одазвао на интервју који је обављен прије два дана, али није навео о коме је ријеч.

Управни одбор који чини шест чланова, по два из сваког конститутивног народа, у складу са Статутом Института изабраће трочлани Колегијум директора - по једног члана из реда сва три конститутивна народа.

Међу кандидатима за чланове Колегијум директора Института, између осталих, налазе се Амор Машовић, Мујо Бегић, Јасмин Одобашић, Марко Јуришић, Мирко Околић и Милутин Мишић.

Извор: СРНА