latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:33 ⇒ 14:37 | Аутор: РТРС

Гранољерс и Гарсија Лопез на челенџеру у Бањалуци

Шпанци Марсел Гранољерс, некада 19. играч свијета и Гиљермо Гарсија Лопез, бивши 23. у свијету, биће учесници тениског челенџера "Бањалука 2017."

На шеснаестом по реду челенџеру који почиње 11. септембра (квалификације крећу два дана раније) на теренима Тениског клуба Младост учешће је најавиио српски тенисер Филип Крајиновић.

Њемачки тенисер Седрик Марсел Штебе биће први носилац 16. АТП челенџера "Бањалука 2017" који ће на теренима ТК Младост почети 11. септембра, а очекују се и наступи Марсела Гранољерса, Гиљерма Гарсије Лопеза, Филипа Крајиновића...

Према пријавној листи Штебе, 106. играч са АТП ранг - листе, биће први фаворит бањалучког челенџера.

"Увијек смо имали врсне играче на туриру, тако ће бити и овога пута. Веома смо задовољни пријавама јер су међу њима Штебе, некада 71. са АТП листе, који први пут долази у Бањалуку. Други носилац биће Крајиновић, миљеник наше публике. Прошлогодишњи финалиста Миљан Зекић нажалост није ушао директно у главни турнир (тренутно је испод црте и играће квалификације), али могуће и да се нешто промијени у случају отказа. Велика звијезда је Гарсија Лопез, некада 23. а сада 136. играч свијета, који је освојио пет АТП турнира, а у Бањалуку би требало да дође и Гранољерс некада 19. играч са АТП листе", рекла је Лана Поповић, директор турнира.

На основу АТП листе 22 играча ће директно изборити наступ у главном турниру, четворица ће добити позивнице организатора, два тенисера ће у турнир са специјалним позивницама Асоцијације тениских професионалаца, а четири учесника ћемо добити кроз квалификације, које почињу 9. септембра.

Играће се и дубл, а главни турнир, такође, почиње 11. септембра.

Извор: Независне