latinica  ћирилица
24/08/2017 |  21:17 ⇒ 25/08/2017 | 10:22 | Аутор: РТРС

Ухапшен шеф Паркинг службе у Теслићу

Синиша Гаврић, шеф Паркинг службе у Теслићу, ухапшен је због сумње да се може довести у везу са злоупотребама око наплате паркинга у том граду, јавила је Српскакафе.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Како је потврђено, Гаврића су ухапсили инспектори Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске након чега је спроведен у Бањалуку на даљу криминалистичку обраду.

– Акција се спроводи у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Добоју и усмјерена је на процесуирања општинских службеника који се доводе у везу са злоупотребама око наплате паркинга у Теслићу – рекла је портпарол МУП-а Републике Српске, Мирна Миљановић.

Како сазнаје Српскакафе, истражиоци су током дана претреси Гаврићеву кућу и службену канцеларију, те пословне просторије фотокопирнице и књижаре "Копи центар". Гаврићу се на терет ставља да је, заједно са још неколико особа, у посљедњих пет година одштампао већу количину фалсификованих паркинг картица које су потом продавали чиме су, на штету општине, прибављена имовинска корист од око 100 000 КМ.

Иначе, наплата паркинга у Теслићу врши се путем карата које се продају на трафикама и другим објектима, а на којима возачи сами означавају вријеме паркирања.

Због злоупотреба са паркинг картицама истражиоци су и раније изузимали одређену документацију из општине Теслић.

Извор: Српскакафе