latinica  ћирилица
12/09/2017 |  16:32 | Аутор: РТРС

Груевски тражио још 20 тјелохранитеља, полиција одбила

Македонска полиција одбила је захтјев лидера највеће опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ и бившег премијера Николе Груевског да добије 20 тјелохранитеља.
Никола Груевски (Фото:sofiaglobe.com) -
Никола Груевски (Фото:sofiaglobe.com)

То је изјавио министар унутрашњих послова Македоније Оливер Спасовски.

На конференцији за новинаре поводом 100 дана рада, Спасовски је рекао да, према процјенама, не постоје безбједносне пријетње за Груевског и његову породицу и да ће зато бивши премијер остати не досадашњих шест тјелохранитеља.

"Направљене су анализе и процјене и с обзиром на то да његово обезбјеђење није пријавило до сада никакве пријетње Груевском и његовој породици, оцијенили смо да тај захтјев не треба да се прихвати", рекао је Спасовски.

Груевски је у јулу тражио да умјесто шест тјелохранитеља, који се брину о њему као бившем премијеру, добије додатних 20, јер добија пријетње по живот.

У захтјеву је Груевски навео да је био премијер скоро 10 година у бурном периоду, да је сада посланик у парламенту и предсједник највеће опозиционе странке, као и да додатне тјелохранитеље тражи на неодређено вријеме "све док су у опасности његов живот и лични интегритет".

Према агенцији Макфакс, Груевски је док је био на власти од 2006. до 2016. имао 78 телохранитеља, а послије промјене власти и доласка Спасовског за министра полиције, има шест колико му, као бившем премијеру, сљедује по закону.

Извор: Бета