latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:23 ⇒ 23:55 | Аутор: РТРС

"РАК дубоко под политичким утицајем" (ВИДЕО)

Коментаришући одлуку РАК-а да би РТРС требало да уступи опрему телевизији К3, премијерка Српске Жељка Цвијановић рекла је да су и грађани Српске шокирани таквим одлукама институције, која би требало да буде независан регулатор, а показало се да је дубоко под политичким утицајем.
Проблеми са дигитализацијом - Фото: РТРС
Проблеми са дигитализацијомФото: РТРС

Стиче се, каже Цвијановићева, утисак да је ријеч о политичкој освети СДС-а према јавном сервису. Јасно је да немају законско упориште и да je у питању произвољна одлука, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да је прича, како би имовину РТРС-а, односно Републике Српске, требало давати сваком другом без надокнаде, једнака причи у којој би неко своје пољопривредно земљиште дао сваком ко се појави, без закупа и концесионе накнаде.

- При томе смо схватили да тамо, заправо, није утврђен, ни прихваћен цјеновник о коме су се договорили сви актери који би требали о томе да се договоре. То је имовина и РТРС-а и Републике Српске. Није проблем да се користи, али то се мора радити у складу са законом и цјеновником, кога, нажалост, нема - рекла је премијерка Српске.