latinica  ћирилица
18/09/2017 |  14:47 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Представници Министарства здравља посјетили раднике ЖРС који штрајкују глађу

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у пратњи Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука посјетили су данас раднике "Жељезница Републике Српске" који штрајкују глађу у згради жељезничке станице у Бањалуци.
Министарство здравља - штрајкачи - Фото: РТРС
Министарство здравља - штрајкачиФото: РТРС

Том приликом упознали су се са здравственим стањем радника и пружили им неопходну здравствену заштиту. Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске претходно су посјетили двојицу радника који су збринути у Служби хитне медицинске помоћи у Бањалуци и информисали се о њиховом тренутном здравственом стању.

Представници Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука свакодневно ће редовно наставити да посјећују раднике и предузимају све неопходне мјере за очување њиховог здравља у тренутним околностима, а такође ће, као и до сада, реаговати и по потреби. Од почетка штрајка Служба хитне медицинске помоћи ДЗ Бањалука пружа медицинску помоћ штрајкачима.

Према информацијама са којима располаже Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске једном од штрајкача је издат рачун за пружену медицинску услугу у УКЦ РС, што се убудуће неће дешавати. Напомињемо да поменута услуга, као и остале пружене у претходном периоду, нису наплаћене.

Такође наглашавамо да радници који штрајкују глађу имају бесплатну здравствену заштиту и да ће и убудуће све здравствене услуге наставити да добијају бесплатно, јер је очување њиховог здравља и лијечење основни приоритет.

Радници "Жељезница Републике Српске" изразили су захвалност представницима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и нагласили да имају разумијевање за здравствени систем, а да од управе предузећа очекују редовну уплату доприноса за здравствено осигурање. Посебну захвалност исказали су према медицинском особљу Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука које им је непрестано на располагању.