latinica  ћирилица
16/10/2017 |  12:54 | Аутор: РТРС

Суфинансирање пројеката из културе

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је јавни конкурс за суфинансирање пројеката из културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу.
Акција "Негујмо српски језик" - Фото: Novosti.rs
Акција "Негујмо српски језик"Фото: Novosti.rs

Конкурс је намијењен за суфинансирање пројеката међународне сарадње-подршка организацијама, удружењима и установама културе које користе средства иностраних фондова и децентрализације у култури.

Пројекти међународне сарадње треба да имају обезбијеђено најмање 15.000 КМ из иностраних фондова, да уз пријаву на конкурс имају приложен уговор, односно гаранцију о одобреним финансијским средствима из иностраног фонда и да њихова реализација, са припремом, траје најмање три мјесеца.

Неопходно је да се достави и доказ о сарадњи са установом културе из јединице локалне самоуправе у којој се програм реализује, да пројекти садрже различите форме културног израза из различитих области са додатном компонентом едукативног карактера-предавање, радионице или округли сто на тему изведеног садржаја, упознавање са елементима извођачке умјетности, као и да се пројекат изводи најмање три мјесеца.

Извор: СРНЈА