latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:57 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Београд: Завршне припреме за представљање новог изгледа Војске Србије

Током програма "Слобода 2017" за прославу Дана ослобођења Београда на аеродрому Батајница биће приказани најсавременија опрема и обученост припадника Војске Србије. Планирано је да у програму учествује 2.200 припадника војске, 130 различитих возила и 30 авиона и хеликоптера.
Војска Србије - Фото: илустрација
Војска СрбијеФото: илустрација

Налети авијације, различите показне вјежбе и симулације талачких криза као и тзв. супервојници опремљени најсавременијом опремом и наоружањем биће свакако најатрактивнији.

Осим руских "мигова", на паради ће бити постројено 1.500 војника специјалних снага српске војске, који ће представити нову опрему, од оптичких справа до пушака. Они се налазе у различитим јединицама Војске и представљају специјалне снаге које се прве окупљају и реагују у ванредним ситуацијама

У завршном делу програма грађани ће моћи да виде и налет авијације. Биће приказан ваздухопловни дефиле 30 летјелица од "мигова" 29 преко "орлова", "ласти" до транспортних хеликоптера. Потврђен је и наступ руске акро-групе "Стрижи" оружаних снага Руске Федерације.

Из Министарства упозоравају да ће на Батајницу бити могуће доћи само возилима градског превоза.

Извор: Б92