latinica  ћирилица
16/10/2017 |  14:34 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Касиповић и Фергусон о борбу против корупције

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је амбасадору Велике Британије у БиХ Едварду Фергусону да је ресорно министарство почело активности на изради нове стратегије за борбу против корупције ради јачања повјерења грађана у институције.
Министар правде Републике Српске, Антон Касиповић и амбасадор Велике Британије у БиХ, Едвардо Фергусон. (Фото:vladars-net) -
Министар правде Републике Српске, Антон Касиповић и амбасадор Велике Британије у БиХ, Едвардо Фергусон. (Фото:vladars-net)

На састанку у Бањалуци договорено је да ће Амбасада Велике Британије у БиХ пружити подршку за провођење нове стратегије и акционог плана путем пројеката који ће финансирати фонд Уједињеног Краљевства за добро управљање, саопштено је из Министарства правде Републике Српске.

- Подршка коју ће нам Амбасада Велике Британије пружити је веома значајна јер пројекти из области корупције и њихово провођење имају вриједност и важни су за грађане и Српску, посебно јер супротстављање корупцији захтијева усклађене активности и власти и грађана - закључио је Касиповић.

На састанку је разговарано и провођењу актуелне Стратегије за борбу против корупције за период 2013-2017. година, Акционог плана којим је садржај Стратегије конкретизован дефинисањем антикоруптивних активности и рокова за њихову примјену, те о обукама за израду планова интегритета које се врше у Српској у циљу спречавања могућности за настанак и развој коруптивног понашања.

Касиповић је упознао Фергусона са примјеном новог Закона о заштити лица која пријављују корупцију.

Они су размијенили мишљења о актуелним дешавањима у Српској и БиХ, са посебним освртом на приоритете у области правосуђа утврђене реформском агендом.

Извор: СРНА